Vertaa halvin lainayhtiö minuutissa ja säästä jopa tuhansia euroa!

Onko lompakko tyhjä, mutta pikalainan ottaminen pelottaa. Ei hätää, me kerromme, miten hakea vippilainaa turvallisesti! Lue tästä perusasiat, jotka tulee muistaa vippilainaa hakiessa.

Näin selviät halvalla!

Vippien todellisia vuosikorkoja vertaillaan usein ja niihin viitataan medioissa, kun yritetään näyttää, miten vaarallisen kalliita vippilainat ovat.

Käytännössä vuosikorko ei kuitenkaan paljasta vipin hintaa. Pikalainaa voi nimittäin hakea niin erilaisilla maksuajoilla, että vuosikoron vaikutus vipin lopulliseen hintaan vaihtelee radikaalisti. Kannattaa siis aina kiinnittää huomiota ensisijaisesti lainan todellisiin euromääräisiin kuluihin, korko ei kerro koko totuutta.

Esimerkiksi ei kannata ottaa kuukauden mittaista lainaa, jos pystyy maksamaan lainan kahdessa viikossa tai lyhyemmässäkin ajassa. Mitä lyhyemmän maksuajan valitset, ainakin teoriassa sitä pienemmiksi kulut jäävät.

Älä myöskään ikinä ota euroakaan suurempaa vippilainaa kuin mitä on pakko. Mitä isompi laina, sitä enemmän maksat lopussa! Halvempaa on yleensä ottaa kulutusluotto kuin pikavippi, kuten tästä vertailusta käy ilmi.

Nykyään on myös hyviä lainapalveluita jotka kilpailuttavat lainasi puolestasi. Saat kerralla monen rahoitusyhtiön tarjouksen ja voit itse valita itsellesi parhaimman vaihtoehdon. Tällaista palvelua tarjoaa mm. Lendo, Zmarta, Etua, Simplia sekä Rahalaitos.

Näin valitset oikean pikalainan!

Vertaile pikalainat ja niiden kulut huolellisesti. Osa vippifirmoista yrittää piilotella lainan käsittelykuluja. Ota vippiä vain sellaisilta sivustoilta, jotka ilmaisevat eritellysti ja kiistattomasti loppusumman, joka sinulle jää maksettavaksi. Jos joku firma petkuttaa, kannattaa ottaa yhteyttä kuluttaja-asiamieheen.

Netissä on useita vippien hintoja vertailevia nettisivuja. Nämä ovat usein luotettavia, mutta kannattaa varmistaa, etteivät vertailuun käytetyt tiedot ole vanhentuneita. Näin saattaa useissa tapauksissa olla.

Varo tätä!

Vippikierre on vaarallinen lelu. Älä siis ota ihmeessä vippilainaa, jos edellinen on vielä maksamatta. Ota vain sen kokoinen pikavippi, jonka tiedät etukäteen voivasi maksaa ajallaan pois. Lainan myöhästyminen tuottaa runsaasti lisäkuluja ja tekee lainan pois maksamisesta yhä vaikeampaa.

Jos lainan takaisinmaksun kanssa on ongelmia, älä silloinkaan ota vippiä toiselta yritykseltä. Mieluummin ota yhteyttä vippilainan tarjoajaan ja neuvottele uusi maksuaika. Vippifirmat eivät halua asiakkailleen ongelmia, joten rohkeasti vain yhteyttä, jos maksamisen kanssa tekee tiukkaa.