Vertaa halvin lainayhtiö minuutissa ja säästä jopa tuhansia euroa!

Pikavipin valinnassa kannattaa olla tarkkana ja valita pikavippi, joka vastaa lainatarpeita parhaiten. Edullisen lainan kohdalla usein sortuu ottamaan ylisuurta lainaa, mikä ei taloudellisesti ole kannattavaa. Vaikka lainaraha on edullista, tulee siitä silti maksaa korkoa. Jos tätä rahaa ei käytännössä tarvitse, joutuu lainan ylimääräisestä osasta maksamaan turhaa korkoa.

Valitse laina-aika oikein

Laina-ajalla on merkittävä osuus pikalainan kulujen muodostumisessa. Laina-ajan kanssa kannattaa olla tarkkana – mitä pidempi laina-aika, sitä suuremmat kulut. Siksi laina-aika kannattaa säätää mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman lyhyeksi, kuitenkin niin, että lainan hoitaminen ei haittaa normaalia arkea. Tyypillinen pikavippi on laina-ajaltaan 14 tai 30 päivää. Tähän voi vaikuttaa hyvinkin paljon itse, lainapalvelusta riippuen.

Liian tiukka lainan takaisinmaksuaikataulu kaatuu helposti pienempiinkin taloudellisiin yllätyksiin. Mitään yleispätevää sääntöä laina-ajan määrittelyyn ei ole.

Lainasumma oikean kokoiseksi

Lainasumma tulee kohdistaa mahdollisimman tarkasti lainatarpeen mukaiseksi. Mitä pienempi laina, sen parempi. Vaikka pienemmissä lainoissa on korkeampi prosentuaalinen vuosikorko, takaisin maksettava eurosumma on kuitenkin pienempi kuin euromäärisesti isommissa lainoissa.

Siksi lainasumma kannattaa mitoittaa niin pieneksi kuin mahdollista.

Tärkeintä lainaa otettaessa on varmistaa oma maksukyky ja huolehtia lainan takaisinmaksamisesta ajallaan.