Vertaa halvin lainayhtiö minuutissa ja säästä jopa tuhansia euroa!

Vaihtoehtoinen rahoitusmalli

Rahankäyttömme on viime vuosina kokenut melkoisia mullistuksia, kiitos Internetin.

Kaukana ovat ne ajat, kun soitimme lankalinjalla pankkiin varatakseen ajan ja sovittuna päivänä ajeltiin pankinjohtajan juttusille pientä lainaa tarvitessaan. Osamaksut ovat kuitenkin kalliita, joten kannattaa harkita tililuottoa tai kulutusluottoa. 

Jos kohtaat äkillistä rahoitustarvetta, oli kyseessä sitten aittarakennuksen päätylaudoituksen uusiminen tai suurempi hankinta, hakuprosessi oli työläs ja vaivannäköä vaativa.

Nykyisillä järjestelmillä homma hoituu merkittävästi helpommin.

Varteenotettavana vaihtoehtona pankkilainoille, pikavipeille ja luottokorteille verkkokauppiaat tarjoavat usein myös hyvinkin edullisia osamaksuvaihtoehtoja.

Alalla vallitseva käytäntö on, että kauppias ostaa rahoituspalvelun tuotteilleen ulkopuoliselta toimijalta.

Kun asiakas tekee tilauksen ja valitsee maksutavaksi laskun tai osamaksun, pienellä provisiolla lyhennetty kauppasumma kilahtaa kauppiaan tilille parin päivän viiveellä.

Perintävaikeudet

Yksityisasiakkaan luotottaminen on ollut varsinkin pienemmän kaupan osalta tähän asti kovin ongelmallista.

Joskus saattaa käydä niin että Martti-setä törmää luoton nostettuaan merkittäviin taloudellisiin vaikeuksiin. Auto hajoaa, vaimo lähtee eivätkä lehmätkään enää lypsä. Pienen, yksittäisen kauppiaan resurssit perintätoimiin ovat tällaisessa tapauksessa vähissä.

Sen sijaan, mikäli rahoituspalvelun on ottanut vastuulleen suurempi luotonantaja kuten esimerkiksi Klarna tai Collector, on kauppias kaupasta jo ajat sitten rahat saanut ja asiakas voi jatkaa neuvotteluja luottoyhtiön kanssa.

Näitä suurempia yhtiöitäkään ei toki pidä pelätä, ihmisiä sielläkin on asioista päättämässä ja käytäntö on osoittanut toisessa päässä oltavan hyvinkin joustavia tiukan paikan tullen. Rahoitusyhtiönkin intresseissä kun on etusijalla saatavan kotiuttaminen.

Verkkokaupoista saatavat luotot ovat loppukäyttäjälle usein yllättävänkin edullisia verrattaessa muihin rahoitusjärjestelyihin. Tämä juontanee juurensa siitä, että tässä toimintamallissa luoton kustannuksilla on tosiasiassa kaksi maksajaa: kauppias ja asiakas.

Kauppias nimittäin osallistuu omalta osaltaan luoton kustannuksiin kauppasummasta perittävän provision tai kuukausimaksun muodossa.

Esimerkiksi Collector ja Klarna tarjoavat molemmat verkkokaupasta ostettaville tuotteille 14vrk korotonta maksuaikaa, laskuun lisätään ainoastaan käsittelykulut , Collectorin tapauksessa 3euroa. Useassa tapauksessa tämä on edullisempi vaihtoehto kuin postiennakolla tilaaminen. Eikä unohtaa sovi myöskään sitä, että verkkokauppa-ostaminen ei tästä enää turvallisemmaksi muutu, laskuhan kopsahtaa postiluukusta vasta sen jälkeen, kun tuotteet on vastaanotettu ja hyväksi havaittu.

 

Osamaksulla ostaminen

Mikäli asiakas valitsee ostokselleen osamaksujärjestelyn, eivät siinäkään kulut päätä huimaa. Jos esimerkkinä käytetään vaikkapa Klarna Tiliä, saa hankinnalleen 12kk maksuaikaa ilmoitetun vuosikoron ollessa 0%. Rahoitusmuodon kuluiksi muodostuvat tilinavausmaksu 29eur sekä laskutusmaksu 3,95 / lasku.

Klarnan tili-palvelussa on myös kuluttaja-asiakkaan kannalta sekin mainio puoli, että mikäli sattuisit löytämään toisesta Klarnaa tukevasta verkkokaupasta lisää ostettavaa, yhdistetään nämä eri kauppojen laskut automaattisesti yhdelle ja samalle kuukausierälle.

Hakeminen

Myös osamaksurahoituksen hakeminen huomattavasti näppärämmin kuin aikoinaan.

Mikäli sattuisi käymään niin, että iskisit silmät vaikkapa verkkokaupasta löytyvään dieselkäyttöiseen hallilämmittimeen eikä rahatilanne juuri sillä hetkellä sallisi moisen hankintaa huutavasta tarpeesta huolimatta, niin luottopäätöksen hakeminen sujuisi Suomen Verkkomaksujen palvelun kautta muutamassa sekunnissa.

Koko kuvio siis hoituu suoraan verkkokaupan palvelussa, luotto haetaan tilausta maksettaessa. Ja mikäli sattuisi käymään niin, ettei luottoa jostain syystä myönnetä, on kielteinen luottopäätös huomattavasti miellyttävämpi vastaanottaa selaimen ruudulta kuin pankkivirkailijalta päin naamaa.

Omalta osaltaan tämä myös alentaa luoton hakemisen kynnystä ja tekee prosessin miellyttävämmäksi.

Kyseessä on siis kaiken kaikkiaan varsin käyttökelpoinen ja kilpailukykyinen rahoitusmalli verkkokauppahankinnoille.