Vertaa halvin lainayhtiö minuutissa ja säästä jopa tuhansia euroa!

Luottotili on tiliin pohjautuva lainatuote, jota käytetään henkilökohtaisen käyttölimiitin puitteissa erilliseltä luottotililtä. Luottotili on käytännössä sama asia kuin tilillinen käyttölaina, jota otetaan useimmiten tavallisten arkisten menojen rahoittamiseen tai vaikka matka- tai remonttirahastoksi, mutta se voi olla myös myyntiyritysten tarjoama, myymälän omien tuotteiden ostoon tarkoitettu ostotili, kuten K-Raudan rahoituspalvelu.

Luottotilin käyttö ja kustannukset

Lainamarkkinoilla vilisee lainatuotteita, joiden samankaltaiset nimet sekoittuvat helposti toisiinsa. Tämän nimiviidakon takaa löytyy kuitenkin melko suppea määrä periaatteiltaan toisiaan muistuttavia luottoja, joiden erot liittyvät lainan nostamiseen ja käyttämiseen. Luottotili toimii samalla periaatteella kuin luottokortti, mutta nostoja ei tehdä kortilla vaan verkkopalvelussa tai tekstiviestillä.

Luottotili on asiakkaan käytössä pysyvästi, ellei asiakas tahdo purkaa sopimusta, mutta käyttökustannuksia sille joitain poikkeuksia lukuunottamatta kertyy vain käyttöön nostetusta rahasummasta. Kustannukset syntyvät koroista ja joissain tapauksissa myös luotontarjoajan perimistä nostopalkkioista.

Käyttölimiitti voi vaihdella suuresti. Suurimmat luottotilit ovat useita tuhansia euroja, kuten Euroloan Luottotili, jota voidaan myöntää jopa 10 000€. Yleisimmät luottotilit ovat kuitenkin muutamasta sadasta eurosta pariin tuhanteen euroon.  3 000 euroon asti lainaa myöntää mm. www.limiitti.fi.

Takaisinmaksu tapahtuu kuukausierissä, joiden suuruuteen voi itse luottoa hakiessa vaikuttaa.

Luottotilin myöntämisen ehdot

Ehdot luottotilin myöntämiselle vaihtelevat hieman riippuen siitä mistä lainaa hakee, mutta tämänkin lainatuotteen kohdalla hakijalta vaaditaan takuuvarmasti puhtaita luottotietoja ja täysi-ikäisyyttä. Joidenkin rahoitusyhtiöiden vaatima ikäraja voi olla korkeampi kuin 18v.

Osa luotontarjoajista vaatii hakijoilta tiettyä tulotasoa ennen lainan myöntämistä, joten hakiessa on oltava valmis toimittamaan tulotiedot rahoitusyhtiölle. Ennen lainan hakemista kannattaakin tutustua tarkemmin lainan sopimusehtoihin. Luottotilin hakeminen tapahtuu helposti verkkohakemuksella ja lainapäätöksen saa nopeasti.