Vertaa halvin lainayhtiö minuutissa ja säästä jopa tuhansia euroa!

Mistä lainaa 18-vuotiaalle

Täysi-ikäinen, haluatko lainaa ilman vakuuksia ja heti tilillesi? Et halua käyttää takaajia etkä vakuuksia? Monilla lainayrityksillä on omat kriteerinsä pikavipin, kulutusluoton tai muiden lainojen myöntämiselle ja ikärajatkin voivat olla korkeita. Yleensä ikäraja on 20 tai 23 vuotta ja lainaa 18-vuotiaalle ei kovin moni rahoitusyhtiö tarjoa. Alaikäisille ei myönnetä lainkaan vippejä. Lainaa on kuitenkin mahdollista saada ja alla Pikalainahaun esittelyssä sinulle muutaman palvelu, jossa ikäraja lainalle ei ole korkeampi. Etenkin pienemmissä, alle 300 euron lainoissa myös ikäraja on yleensä matalampi. Nuorena se on vitsa väännettävä, sanotaan. Älä siis jätä mahdollisuuksia käyttämättä vaan hae lainaa ja toteuta unelmiasi jo tänään.

Miksi lainoja ei myönnetä aina 18 vuotiaalle?

Vaikka 18 vuotias on juridisesti oikeustoimikelpoinen henkilö tekemään päätös lainan ottamisesta ja velkaantumisesta, eivät kaikki lainayritykset kuitenkaan myönnä lainaa 18-vuotiaalle. Koska yleensä tulot eivät ole vielä vakiintuneet, voi jo pelkästään se olla riski lainayritykselle. Siksi monet suosivat korkeampaa ikärajaa. Automaattisesti ei voi kuitenkaan olettaa, että nuori lainan ottaja olisi harkitsematon vaan talouttaan itsenäisesti hoitava ei halua lainata sukulaisiltaan. Pieniä lainoja myönnetään kuitenkin myös vasta täysi-ikäisyyden saavuttaneelle ja luottokortit voivat olla yksi keino saada hankinta rahoitettua.

Erilaisia lainoja erilaisiin tarpeisiin

Lainaa 18-vuotiaalle tarjoavia valihtoehtoja on eri tyyppisiä. Täysi-ikäisenä lainan tarve liittyy yleensä muuttoon, remonttiin, ajokortin suorittamiseen tai auton hankintaan liittyviin menoihin. Tällöin vaihtoehtoina on erilaiset kulutusluotot, luottotilit tai luottokortti, joita voidaan myöntää juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneillekin. Juhlimiseen tai harkitsemattomiin menoihin ei lainaa luonnollisestikaan kannata ottaa. Varmista lainoja ottaessasi myös niiden takaisinmaksukyky, sillä hölmöyksissä otetusta lainasta johtuva maksuhäiriömerkintä nuoruusvuosina vaikeuttaa asunnon ja lainan saantia pitkään.

Luottotili tai luottokortti

Erilaisia joustoluottoja voi saada jo 18 vuotiaskin. Luottotilityyppisen lainan etuja on joustavat takaisinmaksuvaihtoehdot sekä se, ettei koko myönnettyä lainasummaa tarvitse nostaa kerralla. Nostoista veloitetaan mutta luottotiliä voi pitää myös varalla. Euroloan ja Creditstar ovat esimerkkejä palveluista, jotka tarjoavat 2000 euron luottoa myös 18-vuotta täyttäneelle. Bank Norwegianin luottokorttia voi hakea 18 vuotta täyttänyt. Tutustu luottojen ehtoihin huolella taataksesi itsellesi edullisin lainavaihtoehto.

Pienet pikavipit nopeasti

Pikavippi.fi tarjoaa lainaa, jonka voi saada tilille jopa vartissa. Alle 300 euron kertalainoja myönnetään myös 18 vuotta täyttäneille. Myös Lainasto on myöntänyt pieniä lainoja täysi-ikäiselle. Lainan hakeminen on helppoa. Jotkut palvelut vaativat palveluun rekisteröitymisen, osalla riittää lainahakemuksen täyttäminen lainapäätöksen saamiseksi. Lainapäätöksen saa yleensä heti ja lainat maksetaan tilille jopa minuuteissa.

Mitäpä jos kilpailuttaisit?

Lainojen vertailupalvelut ovat käteviä työkaluja lainan ottamiseen. Yhdellä hakemuksella saat useita lainatarjouksia ja voit valita itsellesi parhaan lainan. Simplia ja Zmarta ovat esimerkiksi palveluita, jonka kautta voi hakea lainaa 18 vuotta täyttänytkin. Haettavat lainasummat ovat 500-40 000 euroa ja myönnettävät lainasummat riippuvat henkilön tuloista. Vaikka ikäraja on 18, ei lainaa myönnetä jos lainan takaisinmaksu on epävarmaa tai lainan ottajan tulot epäsäännölliset.

Kuinka pitkät laina-ajat voi saada?

Pienemmillä lainoilla takaisinmaksuaika on yleensä melko lyhyt. Tarjotut laina-ajat voivat olla minimissään esimerkiksi 14 päivää, enimmillään 60 vuorokautta. Myös pitempiä maksuaikoja on mahdollisuus saada lainayrityksistä riippuen. Kertalainoissa ei ole yleensä osamaksuvaihtoehtoa mutta joustoluotoissa sen sijaan voi saada enemmän joustoa. Tililuottoratkaisuissa voi maksaa joinakin kuukausina enemmän, joinakin taas minimisumman verran. Takaisinmaksu riippuu aina sinulle tarjotuista lainaehdoista. Tutustu siis huolella ja mitoita lainan takaisinmaksu talouteesi sopivaksi. On parempi etukäteen katsoa, ettei takaisinmaksuerät vedä kuukausibudjettiasi liian tiukalle.


  • lainaa 18-vuotiaalle