Vertaa halvin lainayhtiö minuutissa ja säästä jopa tuhansia euroa!

Pankkien ja rahoitusyhtiöiden myöntämät käyttölainat ovat kuluttajille suunnattuja, arjen menoihin mukautuvia lainoja, jotka toimivat hyvin myös pitkäaikaisessa käytössä tai helpottavat suuremman investoinnin maksua jaksottamalla kulut järkeviin kuukausieriin.

Käyttölaina soveltuu erityisen hyvin elämäntilanteisiin, joissa rahantarve voi syntyä varoittamatta, kuten perheellisille, tai kenen tahansa kuluttajan vararahastoksi. Suuruudeltaan tämä jatkuvaan luottolimiittiin perustuva lainatuote on yleensä muutamia tuhansia euroja. Pidemmän tähtäimen hätävarana käyttölaina toimii, koska kuluja koituu vain käyttöön otetusta lainasta, ei koko limiitistä.

Käyttölaina on joustava lainatuote

Eri lainantarjoajat käyttävät käyttölainoistaan erilaisia nimityksiä, kuten joustoluotto ja joustolimiitti, mutta lainan toimintaperiaate on kaikissa sama. Myös tiliin pohjautuvat tililuotot, kortilla toimivat tililuotot, sekä joidenkin yritysten myöntämät, oman liikkeen tuotteiden ostamiseen tarkoitetut tililuotot voidaan laskea käyttölainoiksi. Kaikki näistä tarjoavat asiakkaalle yleensä noin 500 – 3 000 euron luottolimiitin, jota saa käyttää tarpeen mukaan ja maksaa takaisin lainantarjoajan määrittelemällä tavalla kuukausittain.

Kustannuksiltaan käyttölaina on vähitellen historian hämärään haipuvia pikavippejä edullisempi, mutta perinteisiä pankkilainoja kalliimpi. Kustannuksia koituu nostopalkkioista, lainan koroista, sekä avoimen saldon lyhennyksistä, mutta vain käytetyn pääoman osalta. Ennen lainan hakemista kannattaa tarkistaa koituuko lainasta tilinhoitokustannuksia. Käyttämätön pääoma pysyy koko ajan asiakkaan käytettävissä ilman erillisiä kustannuksia, vaikka edellistä nostoa ei olisi vielä maksanut takaisin.

Mistä käyttölainaa saa?

Käyttölainaa myöntävät pankit ja rahoitusyhtiöt ja sitä myönnetään täysi-ikäisille, Suomessa asuville lainanhakijoille. Lainaehdot vaihtelevat hieman lainantarjoajasta riippuen. Joillakin yrityksillä on kiinteät lainasummat, jotka ovat tarjolla kaikille lainaehdot täyttäville hakijoille riippumatta palkkatuloista, toiset lainantarjoajat vaativat hakijalta tiettyä tulotasoa ennen luoton myöntämistä. Hakijan tuloista riippumatonta käyttölainaa myöntävät esimerkiksi jopa 5 000 euroon asti lainaa myöntävä Euroloan ja 500 – 3 000€ luottoja tarjoava Credit24.