Vertaa halvin lainayhtiö minuutissa ja säästä jopa tuhansia euroa!

Joustolaina.fi on rahoitusyritys, joka tarjoaa nimensä mukaisesti joustavaa lainaa suomalaisille. Sen lainasumman suuruus vaihtelee 1000 – 4000 euron välillä ja takaisinmaksuaikaa saa myös joustavasti 1 – 4 vuotta. Ensimmäinen vuosi on aina lyhennysvapaa, mikä tarkoittaa myös joustoa taloudenhoidossa ja vastuullisuudesta puolestaan kertoo se, että jokaisesta myönnettyä lainaa kohde Joustolaina.fi lahjoittaa yhden euron Hand in hand -nimiselle hyväntekeväisyysjärjestölle.

Kenelle Joustolaina on tarkoitettu?

Joustolaina on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat alle 4000 euron suuruisen lainan nopeasti ja joustavin ehdoin. Sen myöntämisen tärkeimpinä kriteereinä ovat lainan hakijan yli 25 -vuoden ikä, säännölliset ja vakituiset tulot ja moitteeton maksuhistoria. Tuloja tulee olla vähintään 15 000 euroa vuodessa ja näiden tulojen tulee olla joko säännöllisiä työ- tai eläketuloja. Moitteeton maksuhistoria puolestaan tarkoittaa sitä, ettei lainan hakijalla saa olla merkintää luottotiedoissa.

Mitä Joustolaina.fi -laina maksaa?

Joustolainassa ensimmäinen vuosi on aina lyhennysvapaa ja tämän vuoden jälkeen lainaa lyhennetään kuukausittain tasaerin. Kuukausimaksun suuruus riippuu otetusta lainasummasta sekä takaisinmaksuajasta.

Varsinaisen lainanlyhennyksen ja korkojen lisäksi lainaan liittyy myös muita kuluja, jotka tulevat kokonaan lainan ottajan maksettaviksi. Näihin muihin kuluihin kuuluu 60 euron suuruinen avausmaksu, joka peritään lainasummasta jo ennen kuin tämä maksetaan lainan ottajan tilille. Avausmaksun lisäksi lainan ottaja maksaa laskutuslisää 5 euroa kuukaudessa.

Lainan korko määräytyy kulloinkin voimassa olevan korkotason mukaan. Todellinen vuosikorko lasketaan aina luottokuluista, johon vaikuttavat muun muassa muut kulut, lainasumma ja laina-aika. Esimerkkinä mainittakoon, että 1000 euron lainan todellinen vuosikorko on 40 % silloin, kun laina-aika on 2 vuotta. Todellinen vuosikorko pienenee laina-ajan kasvaessa, sillä esimerkiksi tuolle samaisen 1000 euron lainasumman korko on 37,9 % silloin, kun laina-aikana on viisi vuotta. Joustolaina on siis esimerkiksi pankin kulutusluottoihin verrattuna kohtuullisen kallis laina. Ongelma on, että kun lainaa haetaan netistä, hinnat ovat usein korkemmat mutta lainaa on nopeampi saada.