Vertaa halvin lainayhtiö minuutissa ja säästä jopa tuhansia euroa!

Ilmainen laina

Kelpaisiko ilmainen laina? Useat lainapalvelut tarjoavat ensimmäistä lainaansa ottaville ensinoston ilman kuluja. Lyhytaikaiseen lainatarpeeseen soveltuva kokeilutarjous antaa tilaisuuden tutustua palveluun ja mahdollisuuden lainata rahaa ilman kuluja. Ilmaisen lainan avulla lainayritykset markkinoivat lainatuotteitaan ja palveluitaan, jolloin asiakas mahdollisesti voi käyttää palvelua uudestaan tai suositella sitä tuttavalleen. Ilmainen laina on todella ilmainen. Et maksa siitä kuluja tai korkoa, kunhan maksat lainan takaisin eräpäivään mennessä. Huomioitavaa on kuitenkin lyhyt takaisinmaksuaika. Lyhytaikainen laina on mainio esimerkiksi silloin kun rahantarve on vain tilapäinen.

Mistä voin saada ilmaista lainaa?

Useat lainapalvelut tarjoavat ensilainaa jatkuvasti ilmaiseksi mutta myös hetkellisiä tarjouksia kannattaa seurailla. Esimerkiksi Vivus ja Ferratum tarjoavat kulutonta ensilainaa omina tuotteinaan. Suomilimiitti, Eurolimiitti ja Limiitti.fi taas tarjoaa korotonta lainaosuutta osana päätuotetta.

Kuinka paljon ilmaista lainaa myönnetään?

Lainojen ehdot, lainamäärät ja summat vaihtelevat mutta pääasiassa ilmaiset ensinostot ovat summiltaan kymmenistä euroista muutamaan sataan euroon. Limiitti tarjoaa 300 euron, Eurolimiitti 500 euron, ja Suomilimiitti jopa 1000 euron suuruisen lainan nostokuluitta. Vivus ensilaina on kuluitta 400 euroon asti, Ferratumin vastaava on summaltaan 50-300 euroa.

Kuinka pitkä laina-aika lainoilla on?

Ilmaiset ensilainat ovat lyhytaikaisia ja niiden ilmaisuus perustuukin siihen, että ne tulisikin maksaa takaisin ensimmäisenä eräpäivänä. Laina-ajat vaihtelevat 7 päivästä 45 päivään. Lainaa ottaessasi on sinun huomioitava ja laskettava etukäteen, milloin ilmainen ensilaina muuttuu maksulliseksi. Yleensä tililuottotyyppisissä lainoissa takaisinmaksussa saattaa olla joustoa kuin kerralla takaisin maksettavissa. Kertalainoissa ei pääasiassa ole lainkaan osamaksumahdollisuutta vaan lainaa otettaessa ilmoitettu eräpäivä on kiinteä.

Mihin tarkoitukseen lainaa voi saada?

Ilmaista lainaa saadaksesi sinun ei tarvitse selvittää lainasi käyttötarkoitusta. Kuten muitakin pikavippejä, myös ilmaisia kokeilulainoja otetaan esimerkiksi matkan varausmaksun maksamiseen, lääkärilaskuun ennen vakuutusyhtiön korvausta, auton huoltoon ja muihin kertaluonteisiin kuluihin. Aivan harkitsematta ei ilmaistakaan lainaa kannata ottaa mutta oikea-aikaisesti otettuna se tuo mukavan joustomahdollisuuden taloustilanteen tilapäiseen helpottamiseen.

Kuka voi saada lainaa ilmaiseksi?

Jotkut lainantarjoajat myöntävät lainaa 18-vuotiaille, osalla ikäraja on korkeampi. Maksuhäiriömerkinnän omaavalle henkilölle ei voida lainaa myöntää ja lainan saamiseksi vaaditaan säännöllisiä eläke- tai palkkatuloja. Nykyisin on hyvin yleistä, että lainapalveluihin rekisteröidytään ja palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmeenteella.

Mitä riskejä ilmaiseen ensilainaan liittyy?

Pikavippien ottamiseen tulee aina käyttää harkintaa ja lainaehdot kannattaa lukea hyvin. Ilmainen laina on kuitenkin kätevä silloin kun se on ajoitettu oikein. Lyhyt laina-aika ei anna joustoa pitemmällä aikavälillä ja osa-maksuvaihtoehtoa ei ole useimmissa tapauksissa lainkaan tarjolla.

Onko ilmainen laina ihan oikeasti kuluton?

Tutustu aina lainaehtoihin etukäteen mutta ihan oikeastikin voit saada lainan kuluitta. Tililuottotyyppisissä lainoissa ei lainoista peritä nostokuluja, kertaluonteisissa tilipäivä on tiukka eikä lainasta peritä kuluja tai korkoa. Ei yllätyksiä pikkupränteissä vaan lainaa ilmaiseksi.